woensdag 16 juli 2014

Hete saus

Hier volgt een fijn recept
voor menig heerlijk uur
Het is wel met rijm behept
dus klinkt het wat obscuur

Pak je stokbrook stevig vast
vandaag gaat er geen zakje om
het kan ook wel op de tast
maar zonder licht is stom

Maak het potje eerst goed heet
want anders gaat het stroef
Warm genoeg? Hoe je dat weet:
steek uit die tong, en proef

Nu gaat je stokbrood diep erin
en je laat het even daar
(hij heeft het daar best naar zijn zin)
maar niet te lang want dat staat raar

Op en neer en let goed op
op tijd eruit, er loert gevaar
Ziet u dat spul van dat gesop?
Als het draadt dan is het klaar

"Viezigheid?" Pardon, u zei?
Is mijn beschrijving ambigu?
Maar wat denkt u wel van mij
ik had het over kaasfondue!


Op gegeven woord 'kaasfondue'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten